Siirry suoraan sisältöön

Varustaudu jäälle oikein

  • tehnyt

 

Aloitteleva jääkiekkoilija törmää uusiin pulmiin luoviessaan varusteviidakossa. Millainen maila tulisi hankkia? Mitä kaikkia suojia tarvitaan? Onko kypärässä oltava visiiri? Millaiset luistimet tulee hankkia? Tässä postauksessa aiomme auttaa kaikkia aloittelevia jääkiekkoilijoita ja vastata näihin pulmiin. Artikkelin lukemisen jälkeen olet taas hieman entistä viisaampi ja osaat suunnata jäille varusteltuna oikein.

Maila on tietenkin pelivarusteista tärkein ja koko jääkiekon ydin. Mailan koko vaihtelee pelaajan koon, voimakkuuden ja pelityylin mukaan. Aloittelijana riittää kuitenkin, että osaat valita mailan sinulle sopivassa koossa: seiso luistimet jalassa, aseta mailan lapa luistimen kärjen kohdalle. Tällöin varren pään pitäisi ylettyä leuan ja nenän välille. Tästä on hyvä aloittaa ja oman pelityylin kehittyessä ja voimien kasvaessa voi alkaa etsiä itselle juuri sitä parasta mailaa.

Pakollisia suojia jääkiekossa on kypärä, polvisuojat, alasuojat, säärisuojat, rintasuoja ja kyynärsuoja. Nämä pakolliset suojat suojaavat pelaajaa loukkaantumiselta. Kypärän tehtävä on suojata pelaajan päätä iskuilta ja kolhuilta. Näiden lisäksi tarvitaan pelaajan sormia ja kämmeniä suojaavat hanskat. Hammassuoja ei ole pakollinen mutta sitä suositellaan ja suurin osa pelaajista sellaisia usein käyttääkin suojatakseen hampaitaan.

Luistimet ovat mailan lisäksi yksi tärkeimpiä välineitä, sillä ne ovat tärkeä osa pelin henkeä ja etenemistä. Luistimet tulee valita siten että ne ovat sopivan kokoiset mutta tarpeeksi napakat eivätkä purista vääristä paikoista. Luistinten huolto on tärkeää, jotta vauhti ei hyydy. Huonosti istuvat luistimet vaikuttavat vauhdin lisäksi myös pelimukavuuteen ja aiheuttavat epämukavuutta ja onnettomuuksia kentällä.

Näillä vinkeillä on hyvä aloittaa uusi harrastus jääkiekon pelaamisen maailmassa! Vaikka varustelista voi kuulostaa pitkältä, ei varusteiden hankkiminen välttämättä tule kovin kalliiksi. Usein seura järjestää kierrätysmahdollisuuden käytetyille välineille, jolloin ne saavat uuden kodin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *