Siirry suoraan sisältöön

Kiekkomatka ulkomaille

  • tehnyt

 

Monen kiekkourheilua seuraavan unelma on päästä ulkomaille seuraamaan oman suosikki seuran otteluita. Yleisesti tällaiset matkat kohdistuvat Pohjois-Amerikkaan eli jääkiekon mekkaan, jossa on nähtävillä huipputasoista jääkiekkoa NHL liigassa ja myös sen farmi sarjoissa. Tällaiselle matkalle voi lähteä pakettimatkoja järjestävän yrityksen kautta tai vaihtoehtoisesti tehdä matka omatoimimatkana ja hankkia kaikki tarpeellinen itse. Käymme tässä läpi, miten se onnistuu myös itse ja mitä kannattaa huomioida matkaan lähdettäessä.

Hyvä puoli NHL pelien katselussa on, että kauden aikana on niin paljon pelejä, joten niiden katsominen onnistuu helposti kun on paikan päällä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että mitä pohjoisemmaksi mennään sitä suositumpaa kiekko on Pohjois-Amerikassa. Tämän takia myös lippujen hankkiminen voi olla vaikeampaa pohjoisen peleihin. Kannattaa siis miettiä, jos oma joukkue on joku pohjoisen joukkueista, onko parempi hankkia liput eteläisimmän joukkueen kotipeliin, joka on omaa suosikkijoukkuetta vastaan. Silloin voi säästää ison summan rahaa. Kun peli on valittu kannattaa varata matka kyseiseen kaupunkiin ja matka kannattaa suunnitella vara-ajan kanssa. Koskaa ei tiedä, mitä matkalla taphtuu ja sen takia on hyvä olla muutama päivä vapaa-aikaa paikan päällä ennen peliä, jotta varmasti pääsee katsomaan sitä.

Tämän vaikeampaa homman hoitaminen itse ei ole. Matkustamista varten kannattaa kuitenkin varmistaa, että passi on kunnossa ja Pohjois-Amerikkaan matkustettaessa on täytettävä elektroninen matkustuslomake etukäteen. Kannattaa myös huomioida, että molempiin USA:han ja Kanadaan on omansa, joten täytettävä on kaksi lomaketta. Lomamatkoilla sinkut yleensä yltyvät juhlimaan kunnolla ja samanhenkisen porukan välillä voi syntyä lomaromansseja. Jos oman matkan lomaromanssin jälkeen tulee, jotain epämiellyttäviä oireita voi asiaa selvittää helposti kotona, onko tullut saatua, jokin matkamuisto mukaan matkalta. Tämä linkki ohjaa sinut helpon kotitestin pariin, jolla voit selvittää asiaa tarkemmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *