Siirry suoraan sisältöön

Urheilijankin kannattaa lomailla kunnolla kesällä

  • tehnyt

Varsinkin kesä on jääkiekkoilijalle hyvää aikaa lomailla pidempään ja usein unohtuu että myös urheilija on ihminen, jonka myös on saatava lomailla ja rentoutua. Urheilu on rankkaa ja vaatii paljon fyysisiä ponnisteluja. Varsinkin ammattilaisena tai kilpaurheilijana on usein pitkiä ja rankkoja harjoittelu- ja kilpailukausia, joiden jälkeen varmasti tekee hyvää palautua kunnolla.

Varmista rauhallinen ympäristö

Lomalla olemisessa on kyse nimenomaan lomailemisesta, rentoutumisesta ja palautumisesta. Tästä syystä olisikin tärkeää pyrkiä pitämään lomaympäristö mahdollisimman rauhallisena ja stressittömänä. Hälyisyys, hektisyys ja meteli voivat pilata palautumisen kokonaan, jolloinka loma on palautumisen kannalta täysin hyödytön ja siitä voi jopa olla haittaa.

Onneksi monet toimijat ovat huomanneet nykyajan hektisyyden ja stressaavuuden ja tarjoavat oikeasti rentouttavia palveluita. Meluisuudestaan ja hektisyydestään huolimatta on helppoa löytää rauhallinen ja sisätiloiltaan lähes äänetön hotelli Helsinki ja Uudenmaan alueelta. Näin onkin oikeasti mahdollista rentoutua niin että palautuu kunnolla.

Syö rennommin, älä stressaa siitä mitä syöt

Vaikka usein urheilijoilla onkin tiukka ruokavalio, jota noudattaa, silti lomalla kannattaa antaa itselle vähän rennompi ote ja syödä vapaammin. Turhan tarkan ruokavalion noudattaminen voi myös aiheuttaa stressiä, eikä ole hyvä jumittaa päivästä päivään samoihin rutiineihin. Rennompi syöminen kun kuitenkaan ei tarkoita pelkkää epäterveellistä mättöruokaa, vaan enemmän vapautta ja vaihtelua syömisiin.

Rennompi syöminen voi esimerkiksi tarkoittaa sitä ettet mittaa kaikkea syömistä tarkalleen tai että lisäät vaikka salaattiin enemmän sisältöä tai kunnon jälkiruoan syömistä silloin tällöin. Kuitenkin loma on hyvin lyhyt aika vuodesta, joten lyhyen aikaa rennommin syöminen ei ole iso haitta pitkällä aikavälillä ja esimerkiksi pienen painonnousun saa helposti. Kannattaakin siis keskittyä lomailuun, lyhyestäkin lomailusta voi oikein rentoutumalla saada rutkasti irti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *