Siirry suoraan sisältöön

Terveellinen ruokavalio on kaiken a ja o

  • tehnyt

 

Proteiinia, hiilareita, sopivasti hyviä rasvoja… siinä on jokaisen urheilijan ruokavalion perusrunko. Tätä perusrunkoa voi muokata omien tarpeidensa ja kehonsa mukaan, mutta peruspalikat ovat lopulta erittäin simppelit. Onkin urheilijan oman mielikuvituksen varassa, miten näistä perusosista loihtii mielenkiintoisia ja maukkaita annoksia, jotka sopivat omaan perusarkeen. Tässä blogipostauksessa annan joitakin vinkkejä aiheesta.

Panosta ruuanlaittovälineisiin

Kaikki alkaa keittiöstä. Jos ruuan laittamiseen tarvittavat välineet ovat puutteelliset, rikki tai likaiset, ei ruuanlaitosta tule mitään. Silloin tulee usein lipsuttua ja tilattua roskaruokaa, mikä ei pidemmän päälle kannata. Pidä siis huoli siitä, että sinulla on hyvät kattilat, paistinpannut, kauhat ja paistolastat, jotta ruuanlaitto säilyy mielekkäänä.

Kattaus on puoli ruokaa

Välillä arjessa joutuu tehdä kompromisseja ja mennä ruuan suhteen sieltä mistä aita on matalin. Aina ei ole aikaa tehdä gourmet-annoksia, vaan sen arkisen kanan ja riisin on kelvattava. Silloin auttaa kauniit astiat, joilla saa annoksesta visuaalisesti miellyttävämmän. Esimerkiksi laadukas Iittala valmistaa erilaisia astiasarjoja, joista löytyy varmasti tyyli jokaisen makuun. Aamupuuro maistuu huomattavasti paremmalta, kun se on annosteltu kauniille lautaselle ja sen seuraksi on laitettu kirkkaan värinen lautasliina.

Valmista ruuat etukäteen

Mealpreppaus auttaa kiireisessä arjessa. Kun aikataulut eivät anna myöten pitkällisille valmisteluille ja raaka-aineiden kanssa kikkailuille, kannattaa käyttää aika hyödyllisemmin. Kun valmistat koko viikon annokset isommassa erässä etukäteen, säästät aikaa. Annokset pakataan rasioihin, joita on helppo kantaa työpaikalle, kouluun, treeneihin tai minne ikinä arkesi sinua viekään. Ruokien valmistaminen etukäteen vaatii suunnitelmallisuutta, mutta palkitsee.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *