Siirry suoraan sisältöön

Muista palautua kunnolla

  • tehnyt

Urheillessa, kuten muutenkin on hyvin tärkeää palautua kunnolla, jotta jaksat pidemmällä tähtäimellä paremmin. Usein kunnollinen palautuminen ja hengähdys hetken ottaminen saattaa unohtua kaiken kiireen keskellä. Kuitenkin se on terveyden ja jaksamisen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Palautuminen on yksilöllistä ja jokaisella on omanlaisensa keinot palautua, mutta yhdistäviä tekijöitä sille on rentoutuminen ja stressin, sekä fyysisen rasituksen välttäminen. Onneksi palautuminen on kuitenkin helppoa, eikä sitä varten varsinaisesti tarvitse tehdä mitään. Monesti unohdetaan kuitenkin vältellä kaikkea turhaa tekemistä ja fyysistä rasitusta, jonka takia palautuminen ei ole lopulta niin hyvää kuin mahdollista.

 

Syö kevyemmin

Varsinkin fyysisen rasituksen aikana energiantarve on suuri ja ravinnosta on saatava tarpeeksi energiaa, jotta jaksaa. Kuitenkin usein lomalla ja vapaalla ollessa energiantarve on rutkasti pienempi, mutta samanlainen syöminen saattaa jäädä päälle. Kannattaakin kiinnittää huomiota kevyempään syömiseen lomalla, jotta jaksat paremmin.

Jos syöt liikaa ja liian raskasta ruokaa kehosi joutuu työstämään ylimääräisestä rasvaa ja näin ollen fyysinen rasitus on suurempi. Tämä voi lisätä stressin määrää tai ainakin heikentää siitä toipumista. Kannattaa siis pyrkiä syömään kevyemmin, esimerkiksi salaatteja tai pienempiä annoskokoja, jotta jaksaisit paremmin.

 

Unohda normaali ympäristö ja lähde lyhyelle lomalle

Usein lomaileminen ja rentoutuminen voi olla helpompaa vieraassa ympäristössä, missä ei kodin ja normaalin reviirin rutiinit eivät tule automaattisesti ja voit keskittyä olemaan. Monet hotellit Helsinki ja Pääkaupunkiseutu alueella tarjoavat loistavan mahdollisuuden vain keskittyä olemaan, tarjoten esimerkiksi laadukkaan huonepalvelun, jonka ansiosta voit tilata suoraan huoneeseen haluamasi ruoat ilman että joudut itse kokkaamaan tai menemään ihmisten sekaan hälinään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *