Siirry suoraan sisältöön

Pukuhuone

  • tehnyt

Pukuhuoneen sisustaminen

Joukkuelajeissa pukuhuoneen sisustusta hallitsee usein kotijoukkueen väritys. Tämä onkin hyvä keino lisätä motivaatiota luomalla tila, jonka käyttäjät kokevat omakseen. Urheiluvälineitä ja palkintoja, sekä mahdollisia lehtileikkeitä liittyen joukkueen historiaan tai esimerkiksi merkittäviin saavutuksiin on hyvä keino pitää tapahtumat muistissa ja antaa ihmisten nauttia saavutuksistaan siellä, missä he myös paljon aikaansa viettävät.

Maailmankartta seinällä on hyvä väline havainnollistamaan mistä kaikkialta kilpakumppaneita on voinut olla ja mistä kaikkialta niitä voikaan tulla. Joukkuelajit kun ovat ihmisiä yhdistävä tekijä ympäri maailmaa

Usein pidemmän historian omaavilla seuroilla on jäädytetty tai kehystetty tiettyjä pelinumeroita pukuhuoneen, tai areenan kattoon. Tämä on myös hyvä keino motivoida pelaajia tähtäämään hyvään suoritukseen.

Vierasjoukkueiden pukuhuone

Kotijoukkueen pukuhuoneesta poiketen, vierasjoukkueen pukuhuone kannattaa olla väritykseltään neutraali. Jos pukuhuoneelle antaa kotijoukkueen värit, se voi toimia provosoivana ja motivaatiota antavana toimena kilpakumppania vastaan.

Pukuhuoneet yleisesti

Usein sekä kotijoukkueen, että vierasjoukkueen pukuhuoneet ovat samanlaisella, tai ainakin samankaltaisella pohjaratkaisulla suunniteltuja, jotta pelaajat voivat helposti vaihtaa varusteensa ja suunnata peliin.

Pukuhuoneissa on hyvä olla tarpeeksi tilaa jokaiselle, jotta varusteiden vaihtaminen on mahdollista helposti. Jokaiselle olisi siis hyvä olla mahdollisuuksien mukaan oma, tilava penkki ja hylly, jossa pitää varusteitaan koko harjoittelun ajan.

Pukuhuoneiden suihkutilat ovat syytä olla tilavia ja helposti tavoitettavissa, jotta rankan treenin tai ottelun jälkeen pelaajat voivat riisua likaiset varusteet helposti ja mennä suihkuun peseytymään. Tämä on hygienian kannalta tärkeätä ja myös iso mukavuustekijä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *