Siirry suoraan sisältöön

Tuliaisideat vierasottelumatkoille

  • tehnyt

 

Jääkiekkoa pelatessa pääsee välillä kiertämään maailmaa enemmänkin. Suhteita solmitaan parhaassa tapauksessa ympäri maapallon ja vierasotteluiden vuoksi matkustaessa onkin loistava tilaisuus tavata muulloin etäyhteyksien päässä asuvia tuttavia. Kohtelias vieras tuo aina tuliaisia mukanaan ja mikä olisikaan kotimaatamme Suomea edustavalle pelaajalle parempi vieminen kuin kotimaamme antimet. Listasin alle muutaman lahjaidean, joista on toivottavasti muillekin matkustaville pelaajille hyötyä!

Materialahjat

Suomessa tuotetaan lukuisia lasi- ja keramiikkatuotteita, jotka tunnetaan niin kotimaassamme kuin muuallakin. Esimerkiksi laadukas iittala tarjoaa mahdollisuuksia moniin niin isompiin kuin pienempiinkin lahjoihin. Voit viedä lahjan vastaanottajasta riippuen koriste-esineen tai käyttöastioita, kaikki on joka tapauksessa visusti suomalaista. Esimerkiksi Arabia on rakastettu suomalaisen muotoilun kulmakivi, jonka kokoelmista taatusti löytyy jotain jokaiseen makuun. Erityisesti muumimukit ovat melko yleinen tuliainen, joka samalla tavoin kuin muukin kotimainen iittala edustaa suomalaista käsityötä kuten myös paikallista popkulttuuriamme.

 

Myös esimerkiksi eräilyssä hyödyllinen puinen kuksa voi olla oivallinen ja syvälle luontoon pohjautuvaa kulttuuriamme edustava lahja. Suomi on tunnettu suurena puun vientimaana ja puu on meille muutenkin merkittävä ja rakas aines.

Herkut

Monet meille aivan tutut ja totutut herkut voivat muualla asuville tuntua eksoottisilta. Kohdemaasta riippuen suomalainen suklaa voi olla hyvä veto, mutta monelle suomalaiselle tuntuu olevan kunnian asia päästä maistattamaan ulkomaalaisille salmiakkia. Mukaan voi mainiosti ottaa myös esimerkiksi perinteistä ruisleipää ja oikeasti kokeilunhaluisille tuttaville voi kuljettaa mukanaan myös porosäilykettä. Kaikkia ruokatuotteita kuljettaessa kannattaa tarkistaa etukäteen lähtö- ja kohdemaan tullaussäännöt tarkoin, sillä joillain mailla on elintarvikkeiden suhteen tuontirajoituksia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *