Siirry suoraan sisältöön

Urheilijan arki on välineurheilua

  • tehnyt

Urheilu itsessään hyödyntää välineitä monella eri tavalla. Parhaat mahdolliset mailat, pallot, suojaamiseksi puettavat varusteet ja jalkineet ovat olennainen osa ammattimaista urheilua. Välineiden vertailu, uusiminen ja huolto kuuluvat jokaisen pelaajan toimiin. Miten sitten urheilijan arki eroaa treenien välineajattelusta? Tässä artikkelissa perehdymme siihen, millä tavalla urheilija hyödyntää erilaisia laitteita parantaakseen arkeaan treenien ulkopuolella.

Nykyään oman aktiivisuuden ja unen mittaaminen on helppoa. Moni urheilija onkin pitänyt erittäin mielenkiintoisena voida seurata omaa aktiivisuutta, sykettä ja unen määrää. Käyrät kertovat paljon yleiskunnosta ja niiden perusteella voi tehdä tärkeitä muutoksia omaan arkeen, mikäli sille on tarvetta. Aktiivisuusrannekkeita löytyy niin sporttisina kuin tyylikkään nahkaisinakin malleina, jotka näyttävät tavallisilta kelloilta. Rannekkeen tiedot voi synkronoida suoraan puhelimen sovellukseen, joka pitää sinut tietoisena kehosi tuottamasta datasta.

Kuulokkeet ovat yksi pelaajan perustyökalu. Kuulokkeet takaavat keskittymisen silloinkin, ku ympärillä on hälyä. Moni urheilija käyttää kuulokkeita esimerkiksi kuntosalilla auttamaan keskittymisessä. Kuulokkeita voi hyödyntää myös uusien asioiden oppimisessa. Kun korvaan laittaa pyörimään äänikirjan tai kiinnostavan podcastin esimerkiksi oman lajin historiasta ja tulevaisuuden kehityksestä, voi palauttavalla lenkilläkin ehtiä oppimaan paljon. Kuulokkeita löytyy paljon erilaisia, erilaisille korville sopivia. Jotkut pitävät koko korvan peittävistä kuulokkeista, toiset taas haluavat korvaan sujautettavat pienet kuulokkeet. Vaihtoehtoja on hyvä vertailla ennen ostopäätöstä, sillä itselle sopimattomat kuulokkeet ovat yleensä epämukavat ja painavat korvaa. Oikeanlainen kuuloke ei saisi tuntua miltään korvassa. Kuulokkeita löytyy elektroniikkaa myyvistä kaupoista niin netistä kuin liikkeistäkin, esimerkkinä nopea veikon kone.

Toivottavasti tämän artikkelin esimerkit innostavat sinut kokeilemaan, miten sinun arkesi voisi parantua erilaisia laitteita käyttämällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *