Siirry suoraan sisältöön

Urheilijan täydellinen pihvi

  • tehnyt

Hyvä pihvi on usein ateria, jonka olemme tottuneet syömään ravintolassa ja kotona sitä tulee edelleen valmistettua hyvin harvoin. Tästä voit varata majoituksen ja lähteä pihville stadiin. Me kuitenkin kerromme tässä, miten sinä voit paistaa pihvin itse. Pihvin paistaminen täydelliseksi ei ole vaikeaa mutta se vaatii tiettyjen pelisääntöjen ymmärtämistä. Näiden pelisääntöjen avulla voit valmistaa aina täydellisen pihvin myös kotioloissa ja tuoda ravintolan herkulliset maut arjen ruokapöytään. Lue tästä artikkelista, miten se onnistuu ja ota vinkit talteen.

Täydellistä pihviä tavoitellessa on aina huomioitava, että myös ravintolassa käytetään oikeaa raaka-ainetta. Raaka-aineen valinnassa ei kannata tehdä oikoteitä ja yrittää valmistaa epäsopivasta tuotteesta hyvää lopputulosta. Pihvit ovat pääosin porsasta tai naudanlihaa. Porsaanliha on rasvaista ja se kypsennetään aina kypsäksi asti. Naudanlihassa voi käyttää eri kypsyysasteita oman makutyypin mukaan. Parhaimmat pihvit syntyvät sisä- ja ulkofileestä. Nämä osat eläimestä sisältävät oikeita lihan ominaisuuksia, jotka tekevät niistä hyviä pihvilihan lähteitä.

Pihvin paistaminen alkaa siitä, että liha otetaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja annetaan sen lämmetä rauhassa ennen paistamista. Lihan voi maustaa ennen paistamista tai sen yhteydessä tai jälkeen, ihan miten haluaa. Jos et ole ostanut valmiiksi leikattuja paloja on liha leikattava itse sopiviksi paloiksi. Ennen paistamista voit hieman nuijia kädellä tai nuijalla pihvejä ja mureuttaa niitä. Hyvä liha on kuitenkin mureaa, joten se ei ole välttämätöntä.

Pihvit paistetaan aina kuumalla pannulla. Paista ensin toinen puoli kunnes se on kauniin ruskea ja sen jälkeen toinen puoli ruskeaksi ja pihviä siihen asti kunnes haluttu kypsyysaste on saavutettu. Pihviä koskettamalla voi tunnustella kypsyysastetta. Kypsä pihvi on melko joustamaton, medium joustaa saman verran kuin painaisit kevyesti omaa nenää ja puoliraaka vastaa leuan ihon joustavuutta. Kun pihvit ovat valmiiksi paistettu ne tulee nostaa lepäämään ennen tarjoilua. Voit lepuuttaa pihvejä folion alla ja valmistaa sillä aikaa esimerkiksi kastikkeen pihveille jäljelle jääneestä rasvasta. Tämän jälkeen sinulla on täydelliset pihvit tarjolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *