Siirry suoraan sisältöön

Jääkiekko

  • tehnyt

Jääkiekkoharrastuksiin kulkeminen

Jääkiekko on harrastuksena paljon välineitä vaativa urheilulaji, jossa varustehuolto on tärkeässä roolissa. Juuri pelaajalle sopivat varusteet ovat tärkeitä, jotta pelaaja voi keskittyä pelaamiseen ilman varusteiden aiheuttamaa haittaa. Niiden, kun pitäisi toimia apuvälineinä, eikä haitata pelaamista.

Varusteiden kuljettaminen kävellen tai pyörällä on usein hankalaa, joten suurin osa suosiikin autokyytiä. Varsinkin talvella varusteiden kuljettamiseen ei oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa, ellei asu harjoittelupaikan välittömässä läheisyydessä. Julkiseen liikenteeseen isojen varustekassien kanssa meneminen on hankalaa ja voi tuottaa ongelmia.

Usein pidemmän historian omaavilla seuroilla on jäädytetty tai kehystetty tiettyjä pelinumeroita pukuhuavoneen, tai areenan kattoon. Tämä on myös hyvä keino motivoida pelaajia tähtäämään hyvään suoritukseen.

Mitä kannattaa huomioida kulkemisessa?

Aikataulutus kannattaa ottaa perheen kanssa huomioon. Onko mahdollista päästä kulkemaan harjoitteluun niin, että saapumisen jälkeen jää kunnolla aikaa vaihtaa varusteet? Kuka harjoitteluun vie? Onko nuorella mahdollisuutta saada käyttöönsä mopoauto? Voiko kaverin vanhemmat kuskata vaikka vuoroviikoin? Avoimia kysymyksiä on paljon ja kannattaa istua perheen kanssa alas miettimään asiaa, jotta kaikkia palveleva ratkaisu voisi löytyä.

Jos nuori kulkee omalla kulkuvälineellään harrastukseen, kannattaa aikuisten muistaa pitää silmällä, että tämä on toimintavalmiina, eikä yllätyksiä esimerkiksi toimimattomien jarrujen tai akun kanssa pääse syntymään. Se on sekä lapsen turvallisuuden kannalta tärkeää, että mahdollistaa lapselle varmemman pääsyn harrastuksensa pariin.

Lapselle ja nuorelle kannattaakin tehdä valmiiksi oma aikataulu, mielellään näkyvillä oleva kalenteri, josta hän voi katsoa harrastuspäivinä tarvittavat varusteet ja kellonajat, sekä paikat. Samaan kalenteriin tottakai voi myös kirjoittaa tärkeät päivämäärät, ottelut, tapaamiset ja muut tärkeät tehtävät ja muistettavat, jotka liittyy harrastukseen ja nuorelle tärkeisiin asioihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *