Siirry suoraan sisältöön

Urheilullinen loma pääkaupunkiseudulla

  • tehnyt

Urheilu on niin suuri osa elämääni, että en lomaillessanikaan halua jättää urheilua tauolle. Liikunta antaa minulle paljon virtaa, onnistumisen ja uuden oppimisen iloa ja jaksamista, että koen sen hyödyt suuremmiksi kuin mahdolliset haitat. Siksi lomani suuntautuukin useimmiten kohteisiin, joissa pääsen urheilemaan ja liikkumaan, tai vähintäänkin tutustumaan paikalliseen urheilukulttuuriin tai sen historiaan.

Pääkaupunkiseutu ja erityisesti Helsinki on unelmien kohde jokaiselle urheilusta kiinnostuneelle lomailijaille. Kaupungista löytyy mahdollisuuksia tutustua lähes jokaiseen urheilulajiin, mitä löytyy. Kaupungin lukuisat padel-kentät, kiipeilypaikat ja urheilupuistot ovat houkuttelevia ja tehty helposti saavutettaviksi julkisilla kulkuvälineillä tai pyörällä. Pyöriä voi vuokrata hotellien kautta tai lunastaa itselleen mahdollisuus käyttää kaupukipyöriä. Urheilullisena kuljen tietenkin jalan tai pyörällä. Kauniita lenkkipolkuja löytyy myös, esimerkiksi Mustikkamaalla on hyviä reittejä luonnon helmassa.

Majoittuminen Helsingissä on tehty helpoksi ja hotelleja löytyy runsaasti jokaisen matkaajan makuun. Monissa hotelleissa onkin hyvin varusteltu kuntosali, jossa on hyvä aloittaa päivä herättelemällä lihakset. Illan päätteeksi on mukava vedellä pari altaanmittaa hotellin uima-altaassa. Hotellit tarjoavat myös mahdollisuuden hierotuttaa kipeytyneet lihakset. Yksi kokemisen arvoinen asia on terveellinen brunssi helsingissä: ravintolat ja hotellit panostavat terveellisiin raaka-aineisiin. Brunssista on helppo koota itselleen monipuolinen ja runsas aamiainen, joka pitää lihaskasvun tasaisena ja verensokerin sopivalla korkeudella aamupäivän ajan.

Yksi jokaisen Helsingissä vierailevan urheilijan must see -kohde on Olympiastadion ja sen torni. Stadion valmistui vuonna 1938 ja se rakennutettiin vuoden 1940 olympialaisia varten. Torniin on mahdollista päästä vierailulle ja tutustumaan sen muotoiluun ja historiaan. Stadionilla järjestetään urheilukilpailuja ja treenejä.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua suunnittelemaan unelmiesi urheiluloman Helsingissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *