Siirry suoraan sisältöön

Urheiluravitsemus

  • tehnyt

Hyvä ruokavalio jääkiekkoilijalle

Maailma on erilaisia ruokavalioita ja dieettejä täynnä ja perus ruokaympyrää noudattamalla pääsee pitkälle. Silti paljon urheilevalle tämä ei välttämättä riitä, vaan ruokavaliota on hiottava paljon henkilökohtaisempaan suuntaan. Varsinkin kasvava nuori ja rankkaa urheilua harrastava ihminen tarvitsee enemmän ruokaa, kuin pieni lapsi, tai kevyttä sisätyötä tekevä toimistotyöntekijä.

Terveellinen ruokavalio on yksi tämän päivän trendeistä ja se sopii tottakai myös jääkiekkoilijalle. Jääkiekkoilijan on muistettava syödä tasaisesti, alkaen aamiaisesta, päättyen täyttävään iltapalaan. Lounas, välipala ja illallinen kannattaa mahdollisuuksien mukaan koota sekä täyttäväksi, että pitkään kylläisyyttä ylläpitäväksi. Ravintoaineiden tasapaino auttaa jaksamaan pitkään ja myös pelaamisessa on pitkään energiaa käytettävissä.

Välineitä terveelliseen syömiseen

Terveellisen syömisen ei tarvitse olla vaikeaa, vaan voit helposti, oikeita välineitä ja tarvikkeita käyttämällä valmistaa hyvän aterian tai välipalan. Esimerkiksi Hackmann ja Fiskars tuotteet ovat käteviä ja helpottavat paljon hedelmien ja vihannesten kuorimista, sekä leikkaamista ja lihan käsittelyä. Ne ovat pitkäikäisiä ja toimivat moneen eri tarkoitukseen, jolloinka voit säästää aikaa urheiluun, vaikka olisitkin tehnyt ruokasi itse.

Erilaiset säilytysrasiat, kuten Tupperwaren muoviset ratkaisut ovat helppo keino saada säilöä pilkottuja vihanneksia, kasviksia, hedelmiä, marjoja, tai vaikka lihan paloja pidemmän aikaa, jolloinka voit yhdellä kertaa tehdä valmisteluja monen aterian tarpeiksi.

Mitä sitten kannattaa syödä?

Varsinkin paljon liikuntaa sisältävissä lajeissa kannattaa syödä sekä hiilihydraatteja, että proteiineja, jotta lihakset saavat voimaa ja pysyvät kunnossa ja kehittyvät. Liha, kana ja kala ovat hyvä proteiinin lähde ja kantavat pitkälle. Voit kokosi ja harrastamasi liikunnan perusteella laskea kalori ja proteiinitarpeesi, usein jopa netistä löytyvillä sovelluksilla, jotka auttavat määrittämään, kuinka paljon mitäkin ravintoaineita tarvitset. Näillä laskureilla on todella helppoa toteuttaa terveellisempi ja silti hyvin tasapainoinen, juuri urheilijalle sopiva ruokavalio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *