Siirry suoraan sisältöön

Mitä urheilijan kannattaa muistaa vapaa-ajalla

  • tehnyt

Urheileva ihminen tarvitsee muistaa paljon erilaisia asioita myös vapaa-ajalla, urheilun ulkopuolella. Tässä muutamia vinkkejä, jotka sopii moniin eri lajeihin ja voit myös kehitellä omia ratkaisuja moniin ongelmiin.

Varusteet kannattaa muistaa laittaa aina käytön jälkeen pesuun ja kuivumaan. Näin varusteet eivät haise pahalta ja pysyvät hyvänä. Puhtaat varusteet ovat paljon mukavampia laittaa päälle ja ne pysyvät pidemmän aikaa hyvänä, kun niitä muistaa huoltaa.

Aikatauluttaminen kannattaa suunnitella huolella, jotta yllätyksiä ei pääse syntymään. Aikataulutus ei ole vaikeaa ja asioiden lomittaminen on hyvä keino saada aikaiseksi enemmän. Näin voit jopa onnistua saamaan huimasti enemmän aikaa urheiluharrastuksellesi, kun hoidat pakolliset asiat nopeammin ja tehokkaammin alta pois.

Urheiluun tarvitaan energiaa

Urheilu on usein vaativaa, jonka takia energiantarve on suuri. Urheilevan kannattaa varmistaa energian ja ravintoaineiden saanti, jotta kehittyminen ja kunnon ylläpito mahdollistuu. Välipalat ovat varsinkin kasvavalle ja urheilevalle nuorelle tärkeitä, jotta varmistat energiansaannin, sekä tarvittavat vitamiinit ja proteiinin. Fiskars tuotteet ovat käteviä hedelmien ja vihannesten kuorimiseen ja paloitteluun. Näin saat helposti säästettyä aikaa ja vaivaa ja voit keskittyä terveelliseen syömiseen ja voit palata urheilun pariin.

Nukkumaan kannattaa käydä ajallaan ja muistaa varsinkin ennen treenejä tai otteluita varmistaa kunnollinen unensaanti. Näin olet vireänä ja jaksat painaa menemään. Illalla ennen nukkumaan menemistä kannattaa laittaa elektroniset laitteet hyvissä ajoin pois ja ruveta rauhoittumaan. Näin saat paremman unenlaadun ja nukut paremmin. Heräät todennäköisemmin virkeänä.

Piristävät ja etenkin kofeiinipitoiset elintarvikkeet kannattaa jättää pois hyvissä ajoin, mielellään jopa olla kokonaan käyttämättä ollenkaan sinä päivänä. Näin kofeiini ei vaikuta nukkumiseen ja saat todennäköisemmin paremmin unta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *