Siirry suoraan sisältöön

Muista huoltaa varusteitasi

  • tehnyt

Jääkiekkoillessa varustehuolto on tärkeää. Varusteiden peseminen on varmasti tuttua hommaa jokaiselle urheilijalle, mutta varusteita on muistettava huoltaa muullakin tavoin. Oikein huollettuna varusteet pysyvät parempina pidempään ja pelikin luistaa paremmin.

Varusteiden kanssa kannattaa myös muistaa pitää silmällä niiden rikkoutumista. Jos esimerkiksi juurikin jääkiekkovarusteisiin on syntynyt repeämä, voi olla että kyseinen varuste hajoaa seuraavassa ottelussa, juuri pahimmassa mahdollisessa tilanteessa. Näin jopa koko ottelu voidaan pahimmassa tapauksessa hävitä.

Muista terottaa luistimet hyvissä ajoin ja tarpeeksi teräviksi. Terävien luistinten avulla peli kirjaimellisesti luistaa ja pääset etenemään jäällä hyvin. Luistimet ovatkin jääkiekkoilijalle yksi tärkeimmistä varusteista, jota ilman ei edes voisi pelata.

Muista myös hoitaa vammat oikein

Urheillessa tulee useammin vammoja, kuin niille jotka eivät urheile, joten jokaisen urheilijan on hyvä osata itse perustaidot vammojen ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi. Lihasvammoja on helppoa yrittää ehkäistä lämmittelemällä, mutta aina sekään ei auta. Lihasvammat voivat olla kivuliaita ja niiden toipuminen kestää jokaisella yksilöllisesti. Onkin hyvä opetella kuuntelemaan kehoaan ja hoitaa vammojaan oikealla tavalla, oikeaan tahtiin.

Lihasvammojen lisäksi urheillessä myös erilaisia haavoja ja nirhaumia tulee usein väistämättä. Haavoja paikatessa laastarin ja haavateipin leikkaamiseen Fiskars sakset ovat hyvä valinta. Ne pysyvät pitkään terävinä ja saat varmasti leikattua laastarin ja teipin aina kunnolla, juuri oikean kokoiseksi ja muotoiseksi, haavan päälle sopivaksi.

Vammojen kohdalla on myös muistettava tarkkailla itseään, onko vamma liian iso itse hoidettavaksi ja onko sittenkin syytä ottaa yhteys lääkäriin? Liian osin vamman kanssa itse poteminen voi pitkittää vammasta paranemista ja pahimmassa tapauksessa vamma ei toivu yhtä hyvin kuin avun kanssa ja on myös mahdollista, ettei vammasta toivu ollenkaan ilman pikaista apua, vaikka vamma itsessään ei aluksi tuntuisi pahalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *