Urheilun merkitys on valtava

prllar-2

Urheilun maailmassa elävät ymmärtävät hyvin että urheilulajit ovat universaaleja ja urheilijoita on jokaisessa maailman valtiossa. Tämän takia valtioiden parhaat urheilijat haluavatkin kilpailla keskenään ja isojakin kilpailuja, kuten Olympialaisia ja maailmanmestaruuskisoja järjestetään hyvin paljon. Maailmankartta onkin hyvä vaihtoehto ison tilan seinälle. Monet kuuluisat urheilutähdet ja joukkueet tulevatkin paikoista, joiden sijaintia ei välttämättä ilman karttaa osaa hahmottaa.

Urheilu yhdistää ja erottaa

Urheilu yhdistää ihmisiä kautta maailman ja monet kannattavat huippu-urheilijoita ja joukkueita yli valtioiden rajojen. Urheilulajit, kuten esimerkiksi jalkapallo, jääkiekko ja koripallo ovatkin yhteisöllisiä lajeja ja monet harrastajat ja fanit kerääntyvät yhteen katsomaan suosikkijoukkueensa pelejä.

Urheilu voi myös erottaa ihmisiä toisistaan. Jotkut ihmiset kannattavat omia suosikkijoukkueitaan niin intohimoisesti, että vihollisjoukkueen kannattajat ovat vihamiehiä, joihon on jopa katkaistu ystävyyssuhteita.

Kun oma suosikkijoukkue voittaa tai oma maa menestyy hyvin kilpailuissa tai voittaa maailmanmestaruuden, voi niin sanotusti ”kansa lähteä torille juhlimaan” ja ihmiset juhlivat lähes karnevaalimaisesti. Urheilu on siis välillä todella tunteita herättävää ja saa ihmiset hullaantumaan, iloitsemaan, vihastumaan ja kokemaan koko skaalan tunteita.

Urheilu on terveellistä

Urheilu on hyvää liikuntaa, vaikka ei huipulle yltäisi. Urheilemisella ja liikunnalla yleisesti on valtavasti terveyshyötyjä ja liikkuminen kannattaa aina. Oma laji kannattaa valita sen mukaan mikä itsestä tuntuu parhaimmalta ja mihin oma fyysinen kunto soveltuu. 

Vasta-alkajana voit valita jonkin joukkuelajin, jossa on harrastajatason joukkueita ja tiedustella olisiko mahdollista tulla kokeilemaan lajia joukkueessa. Näin voit luoda kontakteja lajin parissa pelaavien ihmisten kanssa ja mahdollisesti ystävystyä heidän kanssaan myös pelien ulkopuolella. Näin voitte harrastaa urheilua yhdessä vaikka muidenkin lajien parissa. Urheilu on siis todella yhteisöllistä.